Erkenning

“Ik ben aangesloten bij een andere Taekwon-Do organisatie en wil graag lid worden bij jullie maar wordt mijn graad of Dan wel erkend?” ITF HQ Korea is een sterk pleitbezorger van de legacy van de grondlegger Choi Hong Hi. Wij houden zijn geschreven richtlijnen aan als middel ter promotie van Taekwon-Do. Als er aan de eisen worden voldaan van de Encyclopedie en de juiste wachttijden zijn aangehouden dan wordt de graad of Dan erkend. Zie hier Dan erkenning

Danexamens mogen worden afgenomen voor leden die de volgende leeftijden hebben

I Dan 10 jaar – (aanvuling Generaal Choi Hong Hi geeft later 9 jaar ook als toelaatbaar geacht)

II Dan 14, 5 jaar

III Dan 16,5 jaar

IV Dan 19,5 jaar

V Dan 23,5 jaar

VI Dan 28,5 jaar

VII Dan 34,5 jaar

VIII Dan 41,5 jaar

IX Dan 49,5 jaar

Een onderzoek naar de historie van uw Taekwon-Do verleden gebeurd door middel van een inspectie van de Dancertificaten en een check op de persoon. Dit vindt plaats door ITF HQ Korea en wilt u informatie hierover neem dan contact op met ITF HQ Korea.

Hoe zit het met de erkenning van ITF HQ Korea als organisatie? Is het een splinterorganisatie van liefhebbers of is het een valide organisatie met een goede structuur?  Hierover is een lange uitleg mogelijk maar kijkt u zelf en beoordeel zelf. De merkrechten, het hoofdkantoor, de deelnemers in de Board of Masters en de aangesloten professionals en vele Grand Masters en Masters over de hele wereld. Iedereen wil zich verbonden voelen via ITF HQ Korea met de bron en dat it ITF HQ Korea in het moederland van Taekwon-Do. De keus is aan u maar wij heten u welkom als een broeder of zuster ongeacht u afkomst. U bent welkom!