ITF HQ Nederland

ITF HQ Nederland is een niet geregistreerde vereniging van broeders en zusters In Taekwon-Do die samen een genootschap vormen met als doel Taekwon-Do in alle vrijheid met elkaar beoefenen. Waarom zijn wij anders dan alle bestaande organisaties (niet beter, niet minder maar anders)? Wij staan al onze studenten, instructeurs, scholen toe zelfstandig beslissingen te nemen zonder dan men bestuurlijke verantwoording hoeft af te leggen.

Wil je trainen bij een andere club of instructeur dan mag dat. Wil je aangesloten zijn bij ook een andere organisatie dan mag dat. Mag je niet aangesloten zijn bij een andere organisatie dan kan dit zelfs anoniem. Wil je niet vermeld worden omdat je angstig bent dat anderen je anders buiten zullen sluiten, dan blijf je bij ons anoniem ook dat kan en mag. Wil je met iemand samenwerken maar niet met de ander dan kan en mag dit. Wil je zelf bepalen bij wie je examen doet als je voor de hogere Dan versierselen gaat dan mag en kan dat. Wil je erkende en goede opleidingen die voor iedereen open staan dan kan dat. Wil je sporters in de open wedstrijden laten strijden met iedereen dan kan en mag dat ook.

Zo blij wordt je als je lid van ITF HQ Nederland bent.

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen om direct aangesloten te zijn bij ITF HQ Korea. Geen tussenlagen, geen besturen die alleen maar wijzen op regels en verzonnen by-laws. Vrijheid daar gaat het om. Wij willen graag met iedereen samenwerken en staan daar erg voor open jullie ook? Zo ja doe dan mee met de vernieuwende wereld van vrijheid in Taekwon-Do in Nederland en daarbuiten. Je bent niet alleen!

Harry van Schaik “Active & Involved”

De foto is de rechtszitting, nagebootst in Zuid Korea, van Ahn Joong-Gun die streed voor vrijheid en gerechtigheid in zijn land. De bezoekers van deze rechtszitting zijn Gretha Velhuizen en Jamie Breunis van soortgelijk genaamde club Joong-Gun uit Zwolle.