Jeugd

JEUGDPROGRAMMA IN TAEKWON-DO

Taekwon-Do is oorspronkelijk ontwikkeld voor het trainen en disciplineren van jonge mensen en hen voor te bereiden op een oorlogssituatie in de jaren 40/50/60 in Korea. Met de ontwikkeling van de kunst, Martial art en later als sport bleek Taekwon-Do een goede manier van onderwijs voor vele jongeren te zijn. In sommige landen mogen geen Martial Arts worden onderwezen aan jongere kinderen onder 10 jaar oud (Polen) en in het Westen werd Taekwon-Do vooral als sport en Martial arts gebruikt.

Vanaf 2003 hebben Taekwon-Do instructeurs Richard en Lucinda Cassidy (Ierland en Engeland) een kinderprogramma ontwikkeld vanuit het Taekwon-Do en noemden dit het TKD Tigers (Taekwon-Do Tigers) wat zich later ontwikkelde in Tigers LSE (Tigers Life Skills Education). Vele Taekwon-Do instructeurs hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Tigers en is op dit moment verspreid over vele landen in de wereld zie http://www.tigers-lse.nl/over/locaties/

31005666302400[1]

Wat is Tigers?

Tijgers Levens Vaardigheidsonderwijs is de meest professionele en vooruitstrevende levens vaardigheden cursus voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen echt beïnvloed worden door een rolmodel zoals onze goed getrainde instructeurs. Dit geeft onze instructeurs al vele jaren een groot gevoel van voldoening!

Uw kind leert van Superheld Timmy!

De kinderen worden deel van de fantasie wereld van Timmy en Tina de Tijger en hun junglevriendjes. Spelenderwijs leren de kinderen levensveranderende-vaardigheden op en goede didactische en pedagogische wijze. De kinderen worden constant gestimuleerd tijdens het programma eindeloos leerzame spellen. Het programma bestaat uit zeven centrale thema’s die aangevuld worden door andere leesvaardigheden.

31802646809200[1]

De zes centrale thema’s:

  • Teamwork/Leiderschap
  • Vreemden
  • Pesten
  • Noodsituaties
  • Gezondheid &fitness
  • Milieubewustzijn

De thema’s houden perfect evenwicht met de basis zelfverdedigings-technieken uit de Martial Arts (als Taekwon-Do) en de essentiële motorische vaardigheden. De kinderen leren ook morele dingen zoals rustig/kalm zijn, behulpzaamheid en nog veel meer. Aan het einde van elk semester worden de kinderen getoetst op hun kennis van de thema’s, martial arts technieken en morele onderwerpen. Door verschillende beloningen door middel van badges en logo’s worden de kinderen constant gestimuleerd om te leren over alle delen van het programma.

Constante verbeteringen
Tijgers Levens Vaardigheidsonderwijs is ontwikkel met professionele ondersteunende partners. Het programma is onderwezen, beproefd en bijgewerkt sinds 2002. Het Tijger team is zo enthousiast dat zij constant werken aan verbeteringen en vernieuwingen. Ze gebruiken vaak de feedback van vele ervaren instructeurs, ouders en kinderen uit de hele wereld. Neemt u dus gerust contact met ons op!

Erkend programma

Samen met het Nationaal Instituut voor Vechtsport en Maatschappij, het NISB en de Sportimpuls is Tigers doorontwikkeld van de initiële leeftijd 3-6 jaar oud naar de leeftijdsgroep 2-4 jaar en wordt er een interventie ontwikkeld die overgewicht en obesitas bij jonge kinderen tegen gaat. Zie voor meer informatie hierover op  http://www.tigers-lse.nl/ of de Engelse versie http://www.tigers-lse.com/

1441712930-nivm-logo-640x350-640x300[1]

Taekwon-Do politiek in Tigers

De gedachte van Richard en Lucinda Cassidy was het om Tigers een onderdeel van de Taekwon-Do organisatie te maken en hebben veel pogingen ondernomen om dit te bewerkstelligen. Nadat vele organisaties in en om Taekwon-Do Tigers hadden omarmd waren de onderhandelingen met een ITF groep in een zeer ver gevorderd stadium en zag het er naar uit dat Tigers een Taekwon-Do leven zou gaan leiden. Strategische keuzes voorkwamen dit en op dit moment ontwikkeld Tigers zich in een bredere zin dan alleen Taekwon-Do. ALLE kinderen worden de kansen gegeven met Tigers kennis te maken en onderdeel van hun leven te worden. Ook andere beweegvormen zoals Dans, Karate, Atletiek, Basketbal, Voetbal, Turnen en nog vele andere vormen van Tigers worden ontwikkeld.

Jeugdprogramma’s in Taekwon-Do

Aangezien deze website www.ktc-np.nl bestemd is voor Taekwon-Do gerelateerde zaken wilden wij de lezer deze ontwikkeling van een historisch programma niet onthouden aangezien het het lesgeven aan jonge kinderen totaal veranderd heeft. Ere wie ere toekomst en dat zijn in deze Richard en Lucinda Cassidy. De andere programma’s, instructeurs en organisaties in Taekwon-Do die lesgeven aan jonge kinderen hebben veel al een historie met Tigers en willen wij ook de kans geven dit naar voren te brengen. Deze site gaat over Taekwon-Do en al zijn/haar ontwikkelingen en staan wij voor open.