Opleidingen in ITF HQ Nederland?

ITF  HQ Nederland is een open en vernieuwend genootschap die groeit door o.a. samenwerking, betekenisvolle vriendschappen, methodisch werken en broeder/zusterschap.  Door jezelf open te stellen voor nieuwe kennis en kennis te delen met anderen, bouw je mee aan de ontwikkeling van Taekwon-Do in Nederland. ITF HQ Nederland heeft een open organisatie structuur en bied zijn/haar mensen, maar ook derden, de mogelijkheid van het volgen en aanbieden van kennis. Wij geloven sterk in het feit dat Taekwon-Do een verbinding kan maken met de maatschappij en behouden daarom de opleidingen niet alleen beschikbaar voor een selecte groep maar voor een ieder die deze wil volgen.

ITF HQ Nederland zet zich in om de positie als Taekwon-Do instructeur te laten groeien. Dit omdat een instructeur de belangrijkste rol speelt. De kwaliteiten van een instructeur bepalen het plezier wat studenten aan Taekwon-Do beleven.  Naast de eigen Taekwon-Do programma’s hebben wij programma’s met landelijke en internationale erkenning in ons aanbod, Kenniscentrum voor Sport, Nationaal Instituut voor Vechtsport en Maatschappij.

Belangrijk binnen ITF HQ Nederland zijn een bewuste manier van leven, zelfverdediging, weerbaarheid, sociale vaardigheden en levensvaardigheden opleidingen. Deze thema’s komen terug in de door de overheid ondersteunde programma’s die wij bieden door o.a. de Sportimpuls, het Kansfonds en andere gemeentelijke of overheids initiatieven.

Als organisatie geven wij aanbieders, instructeurs, assistent instructeurs, studenten en vrijwilligers de mogelijkheid in een open structuur meer kennis op te doen maar ook te bieden. De wisselwerking in geven en nemen is in verhouding en iedereen wordt gewaardeerd wat hij/zij inbrengt.

Wij wensen iedereen een vruchtbaar en lerend leven toe met de mogelijkheden van de aanbieders van ITF HQ Nederland of derden. De toekomst is aan jou!