BREAKING NEWS NR 6 -KOREA TAEKWON-DO CULTUUR – NEDERLANDS PLATFORM

BREAKING NEWS NR 6 (Dutch announcement) – 6th JANUARY 2017 –

“Harry Taekwon-Do is verdeeld en zal altijd zo blijven! Er staan teveel belangen op het spel en mensen willen dit niet veranderen….” Dit was wat ik al jaren hoorde en sinds ik ben weggestapt bij ITF Nederland is dit in alle hevigheid toegenomen maar er is licht in de duisternis volgens mij. Met de opzet van de website KTC-NP voor alle Taekwon-Do zaken die mij interesseren ben ik begonnen het pad in ieder geval helder te maken waar we het over hebben.

De website www.ktc-np.nl gaat uit van mijn gedachte dat iedereen gelijk is ongeacht stijl, afkomst, aansluiting, organisatie, Master of Grand Master achtergrond. Artikel 1 van de Grondwet dus, Iedereen is gelijk en dat moeten we koesteren. Zijn er geen verschillen dan, natuurlijk wel maar daar ligt de uitdaging en de overeenkomsten zijn dat we één thuisland hebben dat is Zuid-Korea, 1 grondlegger dat is Generaal Choi Hong Hi en 1 naam Taekwon-Do hoe we het ook schrijven. Dat is voor iedereen gelijk.

Met de KTC-NP langzaam aan groeiende met heel veel informatie over het verleden, heden en toekomst wil ik graag alle deelnemers in Taekwon-Do een hart onder de riem steken als zij zich soms in een slechte film wanen. Allen doen hetzelfde maar we doen alsof de ander heel verschillend zijn. Dat zijn we NIET we zijn GELIJK. Laat je geen zand in de ogen strooien door politici is mijn advies die preken voor eigen parochie. Dat doe ik misschien ook wel zeggen mensen maar mijn uitgangspunt is dat je KUNT kiezen voor,

JEZELF, JE CLUB, VRIJHEID EN TAEKWON-DO. Laat de eed in Taekwon-Do geen lege huls zijn en tracht verder te kijken dan de eigen organisatie. Ik ben er niet op uit om mensen, clubs of organisaties in verwarring te brengen maar wil wel de keus bieden dat tegenwoordig – in tegenstelling tot het verleden – er een keus is in Taekwon-Do organisaties en vormen hiervan. Er is een wereld aan kennis buiten de omgeving waarin je zit, je moet het alleen willen zien. Het is aan jullie. Voor mij blijven alle broeders en zusters in Taekwon-Do gelijk. Familie waar je soms veel mee omgaat en soms weinig maar familie blijft het.

Ik wens iedereen een succesvol 2017 toe.

Harry van Schaik “Active and Involved”
Gids in Taekwon-Do