ITF-HQ.NL Waarom?

Er zijn ontelbaar veel bonden in Nederland, elke bond claimt origineel, oorspronkelijk, traditioneel en uniek te zijn, dat is allemaal geen nieuws.

Waarom dan overwegen om aan te sluiten bij ITF-HQ-NL?

Voor mij is de belangrijkste drijfveer dat het moet gaan over het beoefenen en uitdragen van ITF Taekwon-Do, zonder politieke intriges, machtsvertoon, graduaties als middel om gelijk te halen en invloed aan te wenden.

Mijn filosofie is heel simpel, Taekwon- Do is voor iedereen, de instructeurs hebben jarenlang geinversteerd in kennis, bloed zweet en tranen om theorie en praktijk eigen te maken, bezoeken van talloze seminars, trainingen, lezingen, samenkomsten en wedstrijden om vaardigheden te vergaren.

Als je deze vergaarde kennis niet deelt, doorgeeft of met hart en ziel onderwijst, dan heb je geen enkele verantwoording om jezelf instructeur of Master te noemen, je bent dit bij de gratie van je leerlingen.

Tot zover nog steeds niet veel nieuws m.b.t. alle bestaande bonden, associaties en federaties.

Echter, wat mij zo enorm aantrekt bij ITF-HQ, is dat we samen, zonder aanziens des persoons, zonder machtstrijd, politiek, invloed of financiële motivatie bezig zijn om ITF Taekwon- Do voor iedereen toegankelijk te maken, onze kennis te delen en samen al onze leerlingen op en hoger level te brengen.

Het kernwoord bij ons is vrijheid, vrijheid om te  trainen met wie en bij wie je wilt, vrijheid van keuze waar en bij wie je examen doet, vrijheid van je aansluiten bij welke bond je maar wilt, vrijheid om te volgen wie jou inspireert, vrijheid van de keuze om bij een groep mensen te horen die hetzelfde doel hebben.

Samen verder, samen verdiepen, samen hard trainen, samen respect voor elkaar betonen en samen die eindeloze weg blijven volgen die ons steeds verder brengt, ons bindt, inspireert, uitdaagt en gelukkig maakt, de beoefening en het uitdragen van Taekwon- Do.

Verwar vrijheid niet met vrijblijvendheid, iedereen committeert zich, werkt voor en met elkaar en er zijn eisen die aan techniek, inzicht, inzet , kunde en vaardigheden gesteld worden, er is zeker sprake van een norm en een standaard.

Het bijzondere zit hem erin dat wij geen territorium drang hebben, elke instructeur en Master gerespecteerd en gewaardeerd wordt en we onze leerlingen centraal stellen.

Dit is wat wij doen, dit is wat wij uitdragen en dit is wat wij willen delen met iedereen die zich hierin kan vinden.

De keuze is vrij, zelfs de keuze om de juiste keuze te maken.

Welkom dus, in verbondenheid, samenwerking, vriendschap en passie voor Taekwon- Do.

Master Colin Bakker.