Visie

Taekwon-Do for all.

Als Ambassadeur van Taekwon-Do ITF HQ Nederland and overseas, vindt ik het erg belangrijk om Taekwon-Do met iedereen te kunnen en mogen delen, ongeacht organisatie, afkomst, huiskleur of geloof.

De visie die we allen als Taekwondoin zouden moeten hebben en delen, zou niet meer moeten zijn dan vriendschap, respect en loyaliteit jegens elkaar.

Hoe kunnen we dichter bij elkaar komen?

Na bijna 40 jr. met deze mooie sport bezig te zijn, krijg ik nog steeds van velen deze bovenstaande vraag.

Het antwoord, is steeds hetzelfde. Zet principes, eigenbelang en macht opzij. Je zal zien dat dan een tegemoetkoming veel gemakkelijker wordt. De nieuwe generatie is hier al flink mee bezig en ik zie dan ook steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Veel Taekwon-Doins (de meeste) onder ons, zijn niet bezig met de zogenoemde politiek die aan deze sport kleeft. Men wil trainen, groeien en Taekwon-do verspreiden op zowel Nationaal als Internationaal niveau.

Zwitserland – Nederland – USA in één foto in alle vrijheid van ITF HQ Korea.

Na meerdere stage’s te hebben mogen volgen onder onze grondlegger Gen Choi Hong Hi, is het mij wel duidelijk geworden waar het uiteindelijk omgaat.

Vreugde, Vrijheid en Broederschap zijn de 3 kernen die we als Taekwon=Doin willen ervaren. Tijdens deze stage’s (en ook van ander GM’s en Masters) zaten en zitten veel verschillende organisaties bij elkaar in 1 ruimte om te trainen en gedachtes uit te wisselen. Gelukkig ontstaat hier steeds meer begrip voor elkaar en komen we dus dichter bij onze gezamenlijke doelen. Ja, onze grondlegger kon echt verbinden.

Mijn kerntaak als (Taekwon-Do) Ambassadeur / Instructeur is dan ook, om iedereen met elkaar in verbinding te krijgen en te houden. Ik heb hier zowel in mijn sport als privéleven een vaste levens- taak van gemaakt.

Sta open voor anderen, luister naar iemands mening, respecteer een ander zijn beslissing, deel kennis en geef je vooral je vriendschap.

Succes and if you need me, I’ll be there.

Sabum Ad Dekker